Култура

Сок од цветови на багрем

  • цвет од багрем
  • 1 поголема тегла
  • 500 грама шеќер
  • 1 кесичка лимонтус или сок од еден лимон

Цветовите се стават во тегла. Водата се зоврива, се остава да се излади се става лимонтус или сок од еден лимон и се преливаат цветовите. Се остава да стои 24 часа, а потоа се процедува и се додава шеќерот. Се меша се додека шеќерот се стопи и се сипува во стаклени шишиња. Се пие како сок заедно со вода обична или минерална

Автор:

Слични статии