Култура

Домашни бонбони со гумбир и каранфилче (ВИДЕО)

Ѓумбирот, медот и лимонот се едни од основните состојки кои што го смируваат воспаленото грло, ја смируваат кашлицата. Сега овие бонбони можете да ги направите сами дома, бидејќи лесно се подготвуваат.

  • 1 лажица ѓумбир во прав
  • 1/2 чаша вода
  • 1 чаша шеќер
  • 1/2 лимон
  • неколку каранфилчиња
  • 1 лажица мед

Автор:

Слични статии