Култура

Бесплатна електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик

Бесплатната електронска верзија на Правописот на македонскиот јазик е достапна на  потстраницата на НУБ „Св. Климент Охридски“ – www.pravopis.mk. Веста беше објавена од министерот за култура Роберт Алаѓозовски,  во обраќањето по повод патронатот на Националната и универзитетска библиотека, нагласувајќи дека тоа е одлука на Владата на Република Македонија и Министерството за култура. 

Печатеното издание на новиот дополнет и осовременет Правопис на македонскиот јазик, Институтот „Крсте Мисирков“ го промовираше минатата година, а оваа година излезе второто издание.

Автор:

Слични статии