Култура

Тони Димков и Аљуш Камбери добитници на наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Денеска, 21 декември, во Собранието на Република Македонија, беше доделена државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2016 година за остварување во областа на публицистиката и новинарството. Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за остварување во областа на публицистиката му се доделува на Аљуш Камбери, а во областа на новинарството на Тони Димков. Одлуката ја донесе одборот за доделување на наградата ќиј  претседател е Јордан Плевнеш.

Автор:

Слични статии