Култура

Со претставата „Café Müller“ на Пина Бауш започнува „Театар на платно“ во Кинотека

На 27 април во 20 часот, во кинотека на Македонија, со претставата CAFÉ MÜLLER кореографирана и одиграна од Пина Бауш којашто ќе биде прикажана на платното во Кинотеката на Македонија, ќе започне проектот „Театар на платно“, којшто се реализира во соработка на компанија АртАктУм и Кинотеката на Македонија

По претставата ќе се одржи разговор меѓу публиката и нашите гостинки: Искра Шукарова, кореограф и професор при ФМУ – УКИМ катедра за балетска педагогија, Бранка Костиќ – Марковиќ, музиколог и уметнички раководител во НУ Танец и Искра Гешоска, програмска уредничка на Контрапункт и на КРИК – платформа за критичка култура“, се вели во најавата од

Претставата е снимена во 1985 година и во неа глуми и самата Пина Бауш.

Автор: