Култура

Концертот на „Dzijan Emin & Magical Orchestra“ од 2019 во Охрид, сега на албум

Утре, во 14 часот на платото пред МКЦ, во рамки на петтото издание на манифестацијата Today It’s All About Jazz Vol.5. ќе биде промовиран албумот „Dzijan Emin & Magical Orchestra – Live in Ohrid“.

Албумот e првенче на ЗЏМ Рекордс и претставува албум снимен во живо на концертот одржан во Антички театар, 2019 година. Магичниот оркестар кој изведува авторски композиции на матичниот диригент на ЗЏМ Биг Бендот, оркестратор, композитор и мултиинструменталист Џијан Емин, е составен од членови на ЗЏМ Биг Бенд Оркестарот и гудачи од Македонската Филхармонија.

Со онлајн стриминг на концертот DzijanEmin&MagicalOrchestraLifeinOhrid на 30 април беше одбележан и Меѓународниот ден на џезот.

 

Автор:

Слични статии