Култура

Чудотворен лек за болки во уво

Еден од најефективните природни лекови за болка во ушите поврзано со ушна инфекција е масло од лук.

Подготовка на лекот:

Излупете една главица лук, средна големина и ставете ја во 100 мл. маслиново масло во стаклена тегличка.

Оставете ја тегличката на светло место, но не на сонце и оставете ја неколку дена да отстои.

Процедете и таквото масло чувајте го на ладно и темно место.

При воспаление и болка во увото со помош на капалка ставете неколку капки од маслото во болното уво и останете во таква положба 5-10 минути. Повторете ја постапката барем 3 пати во текот на денот. Кога се подготвува овој лек важно е да купите лук од македонско производство, ситен, со нееднакви чешниња, розев по боја.

Ова масло можете да го употребувате и за третман на акни, херпес, опаѓање на коса …

Автор:

Слични статии