Култура

Почина актерот Бад Спенсер

Италијанскиот актер и режисер Бад Спенсер почина на 86-годишна возраст во Рим. Карло Педерсоли, кој во јавноста е познат под името Бад Спенсер, како “големиот пријателски џин“, поради неговата висина и тежина, помеѓу 50-тите и 80-тите се има појавено во над 20 филмови.

Тој исто така беше и професионален пливач.

Спенсер и Теренс Хил (Марио Гироти) беа незаменливо дуо на екраните.

Автор: