Култура

Краток филм за дете со физичка попреченост кое добива за подарок …

Краткиот анимиран филм „The Present“ од Јакоб Фреј (Jacob Frey), зборува дека животот треба да се живее сега, во овој момент, а не да се поминува во некој виртуелен свет, како што тоа го прави главниот лик, едно дете со физичка попреченост. Тоа го сфаќа во моментот кога за подарок добива едно кученце од неговата мајка, кое исто така е со физичка попреченост. Кутрето има три нозе, на детето десната нога му завршува испод коленото. Овој краток филм е емитуван на повеќе од 180 филмски фестивали и има добиено повеќе од 50 награди. Снимен е според стрипот на Фабио Коала.

Tagged with:

Автор:

Слични статии